Robert-Marcelja-kandidatura-2021 - Biografija -

Robert Marčelja načelnik je Općine Jelenje u proteklom mandatnom razdoblju. Naš 43-godišnji mještanin iz Dražica najzaslužniji je za, možemo slobodno reći, najznačajniji investicijski ciklus u povijesti Općine Jelenje.

U Marčeljinu mandatu, u samo četiri godine, izgrađene su nova škola i školsko-sportska dvorana, reciklažno dvorište u Podhumu, postavljena je nova LED rasvjeta u svim našim mjestima, a obnovljena je i zdravstvena stanica u Dražicama te su izgrađena i uređena dječja igrališta na području Jelenja.

Regionalna politička scena tako je upoznala pravo i stabilno vodstvo koje se uistinu brine za naš zavičaj. Marčelja je na svojim radnim mjestima uvijek bio jedna od najjačih karika u lancu uspjeha. To je pokazao i u našem Jelenju, pokrenuvši investicijski ciklus vrijedan više od 50 milijuna kuna. U idućem mandatnom razdoblju Marčelja i njegov kvalitetni tim najavljuju realizaciju projekata u vrijednosti od 200 milijuna kuna. Na temelju svega do sada učinjenog i pribavljenog – ishodovanja građevinskih dozvola, pristupanja aglomeracijama te prijavljenih projekata na EU i HR fondove – vjerujemo da će naš mladi, sposobni i prije svega kulturni sumještanin ispuniti obećano te dodatno unaprijediti našu sredinu.

Marčelja je oženjen i obiteljski čovjek te otac dvoje djece, a za cilj je odabrao služenje i poboljšavanje zajednice u kojoj svakodnevno živi i obitava. To je i ostvario nakon pobjede na redovitim lokalnim izborima 2017. godine, a predstavljenim programom, pod sloganom „Dokazana snaga Jelenja”, želi nastaviti investicijski ciklus u novom mandatnom razdoblju koje je pred nama.

Marčelja je u svijetu rada već više od dvadeset godina. Može se pohvaliti brojnim poslovnim pobjedama i iskustvom na realiziranim projektima koji su nekad bili samo san. Općina Jelenje pod njegovim je vodstvom prodisala i postala transparentna općina. Normalno ophođenje, komunikacija i prihvaćanje različitosti, ali i kontinuirani rad i zalaganje istinske su kvalitete Roberta Marčelje, koji je spreman doskočiti svakom izazovu koji se pred njega postavi.

Uz stručnost i naporan rad, Marčeljina su načela potpuno jasna: iskoristiti geostrateški položaj općine, poboljšati komunalnu infrastrukturu, gospodarstvo, ubrzati razvoj i nastaviti ispravnim putem, odnosno postaviti nove standarde u vođenju lokalne samouprave.

Sigurni smo da naš dragi sumještanin i istinski borac za naš zavičaj to može uz pomoć svojih sumještana.