Bez ustručavanja ćemo reći kako želimo postati maksimalno transparentna jedinica lokalne samouprave. Trenutno smo na suprotnom kraju ljestvice. Ovoga trenutka, sportski rečeno, ispadamo iz lige transparentnih i otvorenih. Taj posao nije lagan i cilj se neće ostvariti za jedan dan, ali prijelazni rok počinje! Kako bismo što bolje objasnili sve ono što planiramo učiniti na planu informatizacije Općine, ukratko navodimo što želimo učiniti u korist svih mještana.

Jelenje Card – kartica za sve
Po uzoru na Grad Rijeku, svaki će stanovnik s prebivalištem u Općini Jelenje na kućnu adresu dobiti personaliziranu karticu uz pomoć koje će moći obavljati sve poslove i tražiti sve usluge u Općini. Kartice će se dijeliti na dvije skupine; za fizičke i pravne osobe.

Što sve donosi Jelenje Card?
Svaki će privatni ili poslovni korisnik Jelenje Carda moći pristupiti elektroničkom sustavu Općine putem internetskih stranica uz dodijeljene podatke (korisničko ime i lozinku). Moći će se prijaviti na natječaje, aplicirati za korištenje proračunskih sredstava, ali i ono najvažnije po pitanju transparentnosti – imati uvid u cjelokupno poslovanje Općine. U svakom trenutku korisnik će moći provjeriti podatke ili se obratiti nadležnima u nizu kategorija u kojem ćemo nabrojati samo neke: registar nekretnina i poslovnih subjekata, prijava kvarova i problema, tajništvo Općine, komunalni resor, financije, arhiva, proračun, projekti, natječaji… Sve na jednom mjestu, otvoreno i javno!

Pogodnosti za građane
Jelenje Card donosi niz materijalnih koristi za njene žitelje. Općina će nakon uvođenja kartice ugovoriti popuste za sve svoje mještane kod raznih subjekata u trgovačkoj i uslužnoj djelatnosti. Mještani će sve informacije o radu Općine moći dobiti i na svoj mobilni telefon putem SMS-poruke, a pokrenut će se i mjesečno izvještavanje s obavijestima putem elektroničke pošte. Šlag na tortu predstavlja pokretanje pozivnog centra i korisničke podrške putem društvenih mreža. Općina Jelenje tako će biti dostupna 0-24 svojim sumještanima, jer mi smo Vama na usluzi!