Obustavljen je sudski spor između Općine Jelenje i Planinarskog društva Obruč zbog planinarskog doma Hahlić, priopćio je PGS Jelenja na konferenciji za novinare. To mjesto ne smije se politizirati, smatra PGS koji u Jelenju samostalno izlazi na izbore.

Kandidat za načelnika Općine Jelenje Robert Marčelja istaknuo je da dom Halić mogu voditi isključivo planinari i to se mjesto ne smije politizirati. Protekla vlast četiri godine nije ulagala u objekt, ni u planinarske putove, a to je jedan od glavnih turističkih aduta Općine i to želimo promijeniti, rekao je Marčelja.

Pred novinarima se razlagalo i ostalim aktualnim problemima iz života Općine. Jedan od takvih je i nedavna odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa po kojoj je isto kaznilo bivšeg općinskog načelnika Ervina Radetića i njegovu sestru Vandu Radetić-Tomić. Zaključeno je da je brat iz općinskog proračuna, na nelegalan način sestri isplaćivao sredstva na ime Jelenskih novina, glasnika Općine Jelenje koji je prestao izlaziti prije vremena.

“Niti jedna ozbiljna vlast ne bi smjela sebi priuštiti takav luksuz da brat sa sestrom usko surađuje i isplaćuje si sredstva poreznih obveznika, a pritom ne poštujući zakon”, dodaje Marčelja.

Glede lokalnih izbora, jelenjski PGS na njih izlazi samostalno, sa znanjem, kapacitetom i vizijom za dugoročno upravljanje Općinom Jelenje. Njena je budućnost usredotočena na mještane i njihove probleme. Uskoro će biti predstavljen i izborni program stranke, kao i kandidat za zamjenika općinskog načelnika.

– Kao kandidat za načelnika Općine Jelenje planiram otvoriti vrata svima koji su spremni iskoristiti njen ogroman potencijal. Neću vas kočiti na tom putu kao što je to činila vladajuća garnitura u protekle četiri godine, već ćemo zajedno činiti novu snagu Jelenja, istaknuo je Robert Marčelja.