Predstavljen tim “Nova snaga Jelenja” predvođen Robertom Marčeljom.

PGS je jučer predstavio svoje kandidate za načelnika Općine Jelenje Roberta Marčelju i kandidata za njegovog zamjenika Dinu Piljića koji su predstavili program i razvojne projekte PGS-a Jelenje za lokalne izbore.

– PGS Jelenje je kontinuirano tijekom posljednje četiri godine upozoravao na nepravilnosti i nelogičnosti lokalne samouprave i pokazalo se da smo u pravu. Ne čeka nas lak zadatak jer želimo vratiti Općinu Jelenje na pravi put kroz povećanje proračunskih prihoda. Jelenje je trenutno na začelju kada je riječ o transparentnosti, ne zna se gdje se potrošio proračunski novac. Na službenim stranicama Općine Jelenje ne postoji ni jedna odluka načelnika u vezi raspodjele općinskog novca uz adekvatno obrazloženje. To je standard u lokalnim jedinicama u našoj okolini, ali ne i u Općini Jelenje – kazao je Marčelja i najavio da će njegov tim, odnosno Nova snaga Jelenja, razvijati gospodarstvo, poduzetništvo, komunalnu infrastrukturu, svakodnevni život građana, turizam i tradiciju te projekte za EU fondove.

Naš je primat povećati proračunske prihode jer je unazad četiri godine  Općina Jelenje izgubila gotovo pet milijuna kuna, a dodatno nije ništa uprihodovala ni stvorila novu vrijednost – istaknuo je Marčelja i dodao da će pokretač razvoja Općine Jelenje biti poslovne zone u Dražicama i Podhumu.

Dino Piljić najavio je da su komunalni radovi i daljnja izgradnja Općine Jelenje zacrtani kao možda i najvažnija karika u, kako se izrazio, njihovih planova i programa.

Namjeravamo urediti šetnicu izvora Rječine i pridodat joj dodatne sadržaje prilagođene mlađoj i starijoj populaciji, planiramo urediti i Kovačiju i proširiti kapacitet jelenjskog groblja koji će biti dostatan za sljedećih deset godina – kazao je Piljić i naglasio sanaciju zdravstvene stanice, projekt besplatnih preventivnih pregleda za građane. U širokom programu PGS-a Jelenje je uređenje dječjih igrališta, obnova školskih zgrada u Jelenju i Dražicama, zatim besplatni udžbenici za sve učenike besplatni internet za sve mještane.

pgs_jelenje_novi_list_nova_snaga_jelenja - PGS želi Općinu Jelenje vratiti na pravi put i povećati prihode - Novosti