Dragi sumještani,

sa zadovoljstvom Vam predstavljam viziju razvoja našeg kraja za iduće mandatno razdoblje. Stranice koje upravo listate nastale su u neposrednoj suradnji s mještanima s kojima smo bili u kontaktu protekle četiri godine. Obuzme me tuga kada se sjetim koliko se naša Općina napatila u proteklom razdoblju. Od tiranije i teroriziranja, preko vrijeđanja i omalovažavanja samih mještana sve do bijega kompletne bivše vlasti koja je gledala isključivo vlastite interese, a ne boljitak svih mještana. Sve me to motiviralo da se uhvatim u koštac sa svim problemima i pristupim njihovom rješavanju na nov i transparentan način.

Općina Jelenje, prema mojem viđenju, treba biti majka, a ne maćeha svim mještanima. Osobno želim iskoristiti geostrateški položaj Jelenja, ubrzati razvoj i vratiti našoj općini prosperitet i dobar glas. S timom svojih suradnika, koji čine novu snagu Jelenja, želim posao raditi kvalitetno, a ne kao što je radila bivša vlast – kampanjski. Jasno mi je da zadaci koje sam si postavio nisu lagani za ispunjavanje, ali uz Vašu pomoć, ne sumnjam u pozitivan ishod rješava-
nja zadataka navedenih u ovoj brošuri.

Želim da znate kako ste svi Vi, stanovnici Jelenja, jednako važni u ostvarivanju napretka i prosperiteta naše zajednice, jer Općina – to smo svi mi! Naš se rad zasniva na načelima javnosti i transparentnosti te u skladu s time želim, zajedno s Vama, voditi našu Općinu prema boljem životu.

Program koji je pred vama sastoji se od tri segmenta:

  1. Kratkoročni i brzo provedivi programi za boljitak svih građana;
  2. Srednjoročni projekti koji se vežu za drugu godinu mandata, vrijeme nakon konsolidiranja proračuna;
  3. Dugoročni projekti koji zahtijevaju više vremena za pripremu – potrebna je suradnja i usuglašavanje s više raznih institucija.

Navršio sam 39 godina i u potpunosti sam spreman nositi se s izazovima koje donosi upravljanje našom Općinom. Vjerujem da ćemo zajedno taj cilj i ostvariti.

ROBERT MARČELJA
kandidat za načelnika Općine Jelenje


Razvijat ćemo:

Gospodarstvo

Komunalnu infrastrukturu

Svakodnevni život

Informatizaciju i transparentnost

Projekte za Europske fondove

Turizam i tradiciju