Robert Marčelja kandidat za načelnika Općine Jelenje iskoristio je svoje pravo prisustva na sjednici Općinskog vijeća Jelenje, kako bi iz prve ruke vidio kako funkcionira najviše tijelo u našoj Općini.

– Iznenadila me je činjenica što je zapisnik bio pun nedostataka i nepravilnosti. Unatoč upozorenju naših vijećnika, većina se oglušila te je usvojen zapisnik s prethodne sjednice Općinskog vijeća Općine Jelenje – govori o svojim dojmovima Robert Marčelja, kandidat za načelnika te dodaje novu činjenicu. Prekršen je poslovnik o radu vijeća što potvrđuje i sam predsjednik Općinskog vijeća Nikica Maravić uz izjavu “materijali još nisu gotovi”, a odnose se na vrlo bitnu točku dnevnog reda o osnivanju novog komunalnog društva j d.o.o. KD. Vijećnici Nezavisne liste potpomognuti vijećnicama HDZ-a glasali su za osnivanje novog društva, iako nitko od njih nije dobio na uvid niti jedan dokument vezan za osnivanje novog društva. Točka je po meni trebala biti izuzeta s dnevnog reda jer stručne službe Općine Jelenje nisu pripremile adekvatnu dokumentaciju koja bi popratila točku o osnivanju nove komunalne tvrtke – naglašava Marčelja.

Više od sat vremena na sjednici Općinskog vijeća pričalo se o portalu Naše Jelenje.

– Gotovo čitavom sjednicom provlačio se portal Naše Jelenje, u kontekstu da se neopravdano prozivaju zaposlenici Općine Jelenje od načelnika pa do nižih struktura, iako je stranica Naše Jelenje zamišljena tako da mještani Općine Jelenje saznaju činjenično stanje u našoj sredini – dodaje Marčelja i nastavlja kako u rubrici “mještani javljaju” višekratno dobivamo informacije o možebitnim nepravilnostima u našoj Općini. Kao i do sada i nadalje objavljivat ćemo sve informacije koje se tiču naše Općine. Ovim putem htio bih se posebno zahvaliti hrabrim mještanima na dosadašnjoj suradnji i ukazivanju na možebitnim nepravilnostima u našoj sredini – pojašnjava Marčelja.

Robert Marčelja osvrnuo se i na nedavni dolazak predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović koja je posjetila našu sredinu dana 4. rujna 2016. godine. Također se pridružujemo i zahvaljujemo na promociji Općine Jelenje.

– Smatram da je Općinska vlast propustila priliku promovirati gospodarstvo naše općine te pokazati gospodarske potencijale na konkretnom primjeru svega petstotinjak metara od zbivanja tog dana. Uvjereni smo da predsjednica ne bi propustila priliku posjetiti našeg najvećeg gospodarstvenika u Općini Jelenje Thermotechnik d.o.o. iz Lukeža koji u ovom trenutku ulaže više od 3 milijuna eura. Vrijednost jednokratne investicije premašuje ovogodišnji Općinski proračun.Posjet predsjednice najavljen je za kraj ovog mjeseca te koristim priliku da u ime PGS-a Općine Jelenje posjeti ovu hvale vrijednu investiciju i tom prigodom da podršku vlasniku, a tim primjerom potakne tu nasušnu potrebu za otvaranjem novih radnih mjesta u proizvodnji, zaključuje Marčelja.